Почистване след пожар

Почистване след пожар

Ние от Товарни Превози БГ сме професионалисти и сме на разположение на клиентите 7 дни в седмицата и винаги сме готови да помогнем при възникнал проблем. В неделя по обяд получихме обаждане за спешно почистване след пожар. Според клиентката в него живеел човек с психично разстройство, склонен към трупане на вещи и боклуци, и преди инцидента жилището било буквално затрупано. В този случай, поради абсолютната неизвестност на предстоящата работа, решихме да проведем предварителен оглед на мястото, за да бъдем добре подготвени за това, което ни очаква.

Колко бързо реагираме за почистване след пожар?

Още същия ден, в 16ч. следобед, изпратихме двама специалисти да преценят обстановката. Апартаментът се намираше на 4-ти, последен етаж в стара кооперация и още с влизането във входа на блока се усещаше миризма на пепел и сажди. С изкачването на стълбите към всеки следващ етаж миризмата ставаше все по-остра и неприятна, но след отварянето на входната врата (или по-скоро преместването на това, което беше останало от нея), стана почти нетърпима.

Вътре беше пълен мрак, в който се виждаха само очертанията на камари изгорели боклуци. Прозорците бяха затиснати (поне така предположихме) от купища отпадъци. Те пречеха на светлината да достигне опустошението и да го видим в пълния му блясък. Беше невъзможно да направим повече от една стъпка навътре – пътят беше блокиран. Миризмата ставаше убийствена. След като се опитахме да осветим с фенерче и да разгледаме, положението се оказа по-трагично и от най-лошите ни очаквания. Сякаш се бяхме озовали на претъпкано затворено сметище, което някой се е опитал да премахне с една клечка кибрит. За капак купчините отпадъци и пепел бяха слепнати в гнусна лепкава маса от пяната и водата. Това се обикновено образува в следствие след пожарникарите бяха гасили огъня.

Работим чисто и бързо!

По думите на собственичката инцидентът се е случил предишния ден. За нея беше изключително важно изхвърляне на боклуците да се осъществи колкото се може по-скоро. Поради необходимостта от специална предпазна екипировка за защита на работниците, нямаше как веднага да се извърши събиране и извозване на отпадъците. Решихме да съберем три екипа от по двама хамали и да започнем разчистването сутринта на следващия ден. Надявахме се миризмата да намалее поне до някакви допустими граници.

Точно преди да потеглим с голям товарен микробус от базата, клиентката се обади отново. Молбата и беше да завършим цялото почистване максимум за 2 дни. Да запазим входа чист, да извършим най професионалното почистване на апартамент в София и да измием стените, таваните и подовете. Разбира се всичко свършихме за два дни!